ОСТАННІ НОВИНИ

РФ не просунеться у бік Бахмута найближчим часом, – розвідка

Анастасія Диняк

|

У британській розвідці зазначили, що пік наступу російських військових на Бахмут минув, а подальші просування окупантів малоймовірні найближчим часом. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Великої Британії.

Так, за даними розвідки, російські військові та бійці ПВК «Вагнер» посилили частоту піхотних атак на Бахмут приблизно у середині грудня. Однак піхоті надавали дуже незначну підтримку.

У розвідці додають, що за останні 10 днів Україна спрямувала суттєві підкріплення на захист Бахмутського напрямку, а пік російських атак минув.

«Частота атак російських військ, схоже, зменшилася, порівняно з піком в середині грудня… Наступальні операції РФ у цьому районі зараз здійснюються максимум на рівні взводу або відділення взводу. Найближчими тижнями малоймовірно, що Росія зможе досягти під Бахмутом значного просування», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Україна та Росія зазнали у цих боях великих втрат.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак.

Дотепер рашисти вже фактично зрівняли це місто з землею, перетворивши його на «випалені руїни». Як виглядає зараз місто-фортеця, дивіться за цим посиланням.

Британська розвідка заявляла, що в Бахмуті «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса».

Нещодавно американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Також, за оцінками ISW, у армії РФ фіксують обмеженість боєприпасів, що, ймовірно, частково завадить підтримувати високий темп операцій в районі Бахмута в найближчій перспективі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *