ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам повернули світло, тепло і воду, – мерія

Наталя Дуляба

|

За добу після масованої ракетної атаки РФ у Львові вдалося відновити тепло- і водопостачання, світло знову подають за плановими графіками, громадський транспорт курсує у звичному режимі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як розповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, станом на ранок п’ятниці, 30 грудня, Львів оговтався від ракетної російської атаки, яка була напередодні, і повернувся до звичного режиму функціонування.

«Станом на ранок електропостачання у Львові здійснюється відповідно до затверджених планових графіків відключень «Львівобленерго». Натомість наші великі комунальні підприємства працюють у штатному режимі: тепло, холодна і гаряча вода подаються, весь транспорт курсує, 96% світлофорів працювало», – сказала посадовиця.

Нагадаємо, зранку 29 грудня російські війська здійснили десяту масовану ракетну атаку по Україні. Під ударами опинились десять областей, пошкоджено 28 об’єктів: 18 – приватних житлових будинків та 10 об’єктів критичної інфраструктури. Поранення отримали п’ятеро людей.

За уточненими даними, загалом Росія випустила по Україні 70 ракет, 58 із них вдалося збити.

Дві ворожі ракети пошкодили об’єкти енергетичної інфраструктури на Львівщині. Тому довелося застосувати аварійні відключення електроенергії, без світла залишились понад 470 тисяч абонентів. 90% Львова було знеструмлено, також були перебої з мобільним зв’язком, водо- й теплопостачанням.

У «Львівобленерго» казали, що відновлення електропостачання на Львівщині триватиме орієнтовно до 21:00 год., втім подачу світла подекуди вдалося розпочати дещо раніше.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *