ОСТАННІ НОВИНИ

Ми повертаємо на поле бою не лише відремонтовану нашу техніку, а й трофейну, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Завдяки зусиллям фахівців та допомозі іноземних партнерів Україна зуміла налагодити постачання на фронт не лише власної відремонтованої військової техніки, а й трофейної. Про це розповів президент Володимир Зеленський у своєму зверненні.

На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача 27 грудня, крім ситуації на фронті і планів ворога, обговорили також постачання боєприпасів та ремонт бойової техніки. Тут, за словами глави держави, є чималі успіхи.

«Нам вдалося налагодити таку систему, щоб не лише повернути відремонтовану техніку на поле бою, а й щоб узяти з поля бою трофейну техніку та поставити її на службу нашій державі. Це дуже важливий результат року. Хочу подякувати нашим фахівцям, усім нашим партнерам, усім, хто залучений до відповідної роботи», – сказав Володимир Зеленський.

Президент також розповів, що особливу увагу на Ставці зосередили на ситуації довкола Бахмута, Кремінної й Донбасу загалом, на можливих діях окупантів на сході України й відповіді на них ЗСУ.

«Заслухали командувачів, визначилися з кроками на найближчий час. Продовжуємо готувати сили оборони й безпеки України до наступного року. Це має бути вирішальний рік. Розуміємо, які ризики є зимою, розуміємо, що маємо зробити навесні, а отже, розуміємо, які результати має продемонструвати увесь сектор оборони й безпеки», – додав він.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак. Водночас своїми постійними обстрілами рашисти вже перетворили це місто на «випалені руїни».

Британська розвідка заявляла, що в Бахмуті «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса». Нещодавно американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Щодо Кремінної на околиці Луганщині, то ЗСУ зараз поступово просуваються до цього міста, тривають бої. Росіяни вже вивели звідти частину свого військового командування до сусіднього Рубіжного.

Ще наприкінці жовтня українські захисники взяли під свій вогневий контроль стратегічно важливої траси Сватове – Кремінна, яка є однією з головних транспортних артерій для постачання окупантів.

Таким чином ЗСУ не лише позбавили рашистів зручної логістики для підвезення техніки та боєприпасів, а й отримали значні можливості для просування вперед: зі Сватового – до кордону з РФ та на Старобільськ – логістичний центр загарбників. Кремінна відкриває напрямки на Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *