ОСТАННІ НОВИНИ

2023 рік стане вирішальним у війні, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Під час свого виступу у Конгресі США президент України Володимир Зеленський заявив, що 2023 рік стане вирішальним у війні з російськими окупантами. Про це повідомляє Львівський портал.

Володимир Зеленський відзначив, що на десятий місяць повномасштабної війни Україна героїчно бореться. Більше того, вона разом зі своїми міжнародними партнерами зуміла «перемогти Росію в битві за думки світу».

«Російська тиранія втратила контроль над нами й більше ніколи не впливатиме на наші думки… Але битва досі триває. І ми повинні перемогти Кремль на полі битви», – підкреслив глава держави.

За його словами, ця битва не тільки за землю, життя, свободу й безпеку українців чи будь-якого іншого народу, який Росія прагне підкорити. Це битва за те, у якому світі житимуть наступні покоління, і чи буде це світова демократія.

«Цю битву не можна заморозити чи відкласти. Її не можна ігнорувати, сподіваючись, що океан чи щось інше захистять самі собою. Від Сполучених Штатів і до Китаю, від Європи й до Латинської Америки, від Африки й до Австралії – світ надто взаємопов’язаний, надто взаємозалежний, щоб хтось один міг залишитися десь осторонь і водночас у безпеці, коли триває така битва. Наші дві нації є союзниками в цій битві. І наступного року – вирішальний час у ній. Час, коли українська сміливість і американська рішучість мають гарантувати майбутнє нашої з вами свободи. Свободи людей, які стоять за свої цінності», – наголосив Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото, відео: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *