ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині виявили нове місце масових поховань

Анастасія Диняк

|

У селі Правдине Херсонської області знайшли ще одне місце масового захоронення цивільних. Там виявили сім тіл загиблих, серед них – дитина. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.

Так, захоронення знайшли 30 листопада. На місці виявили сім загиблих мирних жителів, зокрема дівчинку-підлітка.

За даними Резнікова, станом на 21 грудня на деокупованій частині Херсонщини знайшли вже понад 500 тіл цивільних, серед яких також були діти. Наразі пошукові роботи тривають.

Нагадаємо, після звільнення   Херсонщини на території області зафіксували понад 400 воєнних злочинів російської армії. Зокрема, станом на 17 листопада правоохоронці задокументували 11 місць утримання людей, у тому числі 4 катівні.

Окрім того, на деокупованій частині області знайшли місця, де утримували та катували дітей. Під час окупації Херсону росіяни у катівні виділили окрему кімнату, яку називали «дитячою камерою». У сирому приміщенні окупанти кинули на підлогу тонкі килимки, на яких змушені були спати діти.

Також, у Херсонські області зафіксували 64 випадки сексуального насильства, яке сталось під час російської окупації. Ця цифра є більшою, ніж в інших звільнених областях України.

Стало відомо, що військовослужбовці РФ впродовж чотирьох місяців ґвалтували жінку. Ще одну місцеву жительку з березня 2022 року систематично оголювали та застосовували тортури, зокрема її обливали окропом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *