ОСТАННІ НОВИНИ

Нові звірства рашистів на Херсонщині: зґвалтування, обливання окропом та катування струмом

Андрій Котенський

|

На Херсонщині військовослужбовці РФ впродовж чотирьох місяців ґвалтували жінку. Ще одну місцеву жительку з березня 2022 року систематично оголювали та застосовували тортури. Зокрема, обливали окропом, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Окрім того зафіксовано нові факти гендерного насильства, коли дружин українських захисників, які брали участь в АТО чи мали відношення до ЗСУ, забирали з родин та катували.

Прокурори виявили більше 30 фактів катування електрострумом геніталій, які застосовували до місцевого цивільного населення

Загалом встановлено більше 100 фактів тортур з використанням електроструму щодо місцевих чоловіків.

З початку повномасштабної військової агресії РФ прокурори зафіксували 154 факти сексуального насильства з боку військовослужбовців РФ. Вже повідомлено про підозру 6 військовослужбовцям РФ. Скеровано до суду обвинувальні акти щодо 2 осіб, одну особу засуджено.

Раніше ідентифікували двох рашистів, які побили й зґвалтували вагітну мешканку Київщини.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Місто повернули під контроль України, однак Генштаб певний час не підтверджував його звільнення з міркувань безпеки.

12 листопада в Херсоні знову відновили роботу міська та обласна влади. В місті вже проводять стабілізаційні заходи, вводять комендантську годину і обмеження на в’їзд і виїзд. Правоохоронці кажуть, що найбільша загроза у Херсоні та на інших звільнених територіях – масове замінування.

Російські війська, втікаючи з Херсона, зруйнували всю енергетичну інфраструктуру. Місто повністю знеструмлене. На те, аби відновити електропостачання, потрібен місяць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *