ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський каже, що отримував «певні сигнали» щодо переговорів із РФ

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський зізнався, що отримував «певні сигнали» від лідерів інших країн щодо ймовірних переговорів України із Росією. Втім він переконаний: все, що стосується перемовин про закінчення війни, має бути публічним. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Про отримання «певних сигналів» щодо перемовин із Кремлем Володимир Зеленський розповів під час під час зустрічі з представниками ЗМІ з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку 16 листопада.

«Президент зазначив, що отримував певні сигнали від лідерів інших країн щодо можливих переговорів з російською стороною. Як наголосив Володимир Зеленський, РФ веде проти України повномасштабну агресивну війну, тому будь-які переговори мають відбуватися публічно, а не кулуарно», – йдеться в повідомленні Офісу президента.

Разом із тим Володимир Зеленський підкреслив: щоб у світових лідерів не було жодних питань стосовно готовності України до переговорів, він на саміті G20 виступив із пропозиціями, спрямованими на досягнення миру в нашій країні.

«Я вважаю, що це формула миру для всього світу. Тому що кожна держава може знайти там своє місце й бути лідером у тій чи іншій ініціативі? у подоланні складнощів того чи іншого пункту із цих десяти», – сказав глава держави.

Також він наголосив, що після нещодавніх перемог України низка держав світу зрозуміла міфічність розповідей про міць російської армії.

Нагадаємо, на початку листопада західні ЗМІ писали, що в НАТО і ЄС на закритих консультаціях обговорюють переговорне вікно з Росією, яке може виникнути після деокупації Херсона.

Невдовзі після цього речниця МЗС РФ Марія Захарова публічно заявила, що Росія готова до переговорів з Україною «із рахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент».

Вже після звільнення Херсона в Офісі президента України зауважили: РФ наполягає на переговорах, що взяти паузу і краще підготувати свою армію. А «дипломатичне врегулювання» війни Кремль хоче оформити як приховану капітуляцію України. Втім все це ніяк не впливає на плани ЗСУ щодо деокупації захоплених Росією територій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *