ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові опалення подали до 80% будинків

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 15 листопада теплопостачальні підприємства Львова подають опалення до 1706 будинків – це 80% від загальної кількості будинків з центральним опаленням. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, без тепла залишається 428 будинків. Основна причина відсутності опалення – досі не розпломбовано лічильники газу в 75 котельнях. Відтак у мерії закликають працівників Львівгазу пришвидшити роботу з розпломбування, щоб тепловики могли подати тепло своїм споживачам.

«Вчора стартував опалювальний сезон для населення. Без тепла залишається більше 400 будинків, а також бюджеті установи, зокрема кілька шкіл. Так, Залізничнетеплоенерго поки не може подати тепло до 204 будинків. Причина відсутності – працівники Львівгазу досі не розпломбували лічильники газу у 4 котельнях, які обслуговують ці будинки. Тобто жодних затримок з боку тепловиків нема. Львівтеплоенерго поки не відновлено теплопостачання до 224 будинків. Тут основною причиною також є нерозпломбовані лічильники газу на котельнях», – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, в понеділок, 14 листопада, у Львові почався опалювальний сезон для населення. Зазначимо, що для бюджетних установ у Львові опалювальний сезон офіційно стартував 7 листопада, хоча першим лікарням і дитсадкам подали тепло ще на початку жовтня на їхнє ж прохання.

Як писав Львівський портал, Львів готується до різних сценаріїв опалювального сезону. У мерії вже розробили план дій при обмеженні чи відсутності постачання газу та електроенергії. Так, комунальники роблять запаси альтернативних видів палива, зокрема й дров, готують печі «буржуйки». Загалом місто підготувало близько 700 таких печей, які за потреби можна буде використовувати.

А до початку 2023 року у Львові хочуть збудувати біопаливну котельню, яка покриє потреби в опаленні четвертої частини міста. У цей об’єкт «Нафтогаз» збирається вкласти 1 млрд грн.

Загалом температура у помешканнях українців цьогоріч буде дещо нижчою за норму – в середньому +18 градусів. Мінімально допустима – 16 градусів тепла.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *