ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни атакували Чорнобаївку

Анастасія Диняк

|

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росіяни обстріляли Чорнобаївку, щоб «добити» те, що залишили. Про це пише Радіо Свобода.

Так, у понеділок, 14 листопада, під обстрілами окупантів опинилася Чорнобаївка, яка розташована за 10 кілометрів до Херсону. Гуменюк наголосила, що наразі не можна говорити про уповільнення чи зупинку бойових дій.

«Бойова робота триває, триває спротив. Ворог, розташований на лівому березі, продовжує свої атаки. Цієї ночі було атаковано в тому числі й славнозвісну Чорнобаївку, де вони намагаються добити те, що не вивезли, не змогли забрати», – зазначила вона.

Як повідомляв Львівський портал раніше, аеродром у Чорнобаївці росіяни використовували як командний пункт та місце збору літаків і вертольотів. ЗСУ регулярно били по цій локації, завдаючи рашистам втрат. Лише станом на середину травня було відомо про два десятки таких ударів, один з останніх українські військові здійснили наприкінці вересня.

Ще навесні російські військові масово відмовлялися від наступу в напрямку Чорнобаївки, а від самої згадки про це місце у них починалась паніка.

Крім того, окупанти називали Чорнобаївку «чистилищем» для військових та кладовищем техніки.

Станом на 27 жовтня російські окупанти вивели всю свою техніку з аеродрому в Чорнобаївці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *