ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ зупинили ремонт мосту біля Нової Каховки і вдарили по базі у Чорнобаївці

Наталя Дуляба

|

Українські військові надалі не дозволяють окупантам відремонтувати мости через Дніпро чи влаштувати понтонні переправи. Протягом доби 20 вересня ЗСУ зупинили ремонт мосту біля Нової Каховки, а також вдарили по пункту управління рашистів у Чорнобаївці. Про це йдеться на сторінці Оперативного командування «Південь» у Facebook.

Протягом вівторка, 20 вересня, українська авіація завдала сім ударів по ворогу. У небі над Чарівним, що на Херсонщині, збили ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки на Миколаївщині – два «Орлани-10».

Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали більше двох сотень вогневих завдань по пункту управління ворожим військом в Бериславському районі, осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, по Дар’ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки.

«Також в Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту й уражено колону військової техніки, яку готували до переправлення через Дніпро», – кажуть в ОК «Південь».

За минулу добу російські окупанти зазнали таких втрат: 151 військовий, більше 40 одиниць техніки, зокрема 7 танків та 19 одиниць автобронетехніки, 4 гаубиці, 4 самохідні артустановки.

Водночас після дорозвідування ворожих втрат після попередніх ударів ЗСУ встановлено, що знищено ще 62 рашисти, 5 броньованих машин. Також підтверджено ураження складу з боєприпасами в Благодатному і пункту управління 7 десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці.

Загалом ситуацію в регіоні українські військові називають досить складною і динамічною, але контрольованою. Крім того, захисники фіксують зміну тактики російських окупаційних військ. Не маючи успіхів на фронті, вони почали застосовувати іранські ударні дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах, в тому числі в тилових районах, які на суттєвій відстані від лінії зіткнення.

Зараз у Чорному морі маневрують 12 російських катерів/кораблів, серед яких – три надводні ракетоносії із 24 ракетами «Калібр», два великі десантні кораблі разом із десантних катером.

«Це той самий психологічний тиск із загрозою висадки десанту», – підкреслюють українські військові.

Загроза завдання ракетних ударів по всій території України не зникла, громадян закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Через шторм у морі посилилась і мінна небезпека.

Нагадаємо, що ЗСУ ще з літа встановили свій вогневий контроль над усіма мостами правому березі Дніпра, тому російські окупанти взялись налагоджувати понтонні переправи, втім і їх щоразу нищили.

Згодом ворог почав переправляти до своїх ізольованих на правому березі Дніпра підрозділів боєприпаси, техніку і продовольство баржами, але й ці судна українські захисники регулярно топлять. Востаннє таку переправу розгромили 19 вересня.

За даними української розвідки, через відірваність від постачання їжі і води підрозділи окупантів в Херсонській області почали втікати через Дніпро на вкрадених моторних човнах.

В районі Каховської ГЕС російські окупанти нещодавно затопили дев’ять залізничних вагонів. У Генштабі кажуть, що таким чином ворог готує собі шляхи відступу.

Як писав Львівський портал, контрнаступ ЗСУ на Херсонщині, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, йде повільніше, бо через рельєфні особливості цього регіону росіяни можуть займати дещо кращі оборонні позиції.

Незважаючи на це, українські військові встановили свій вогневий контроль майже над усією територією Херсонщини. Дотепер офіційно відомо про звільнення в цій області близько 500 кв км території, лінію фронту вдалося посунути від 4 до 12 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *