ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вивели всю свою техніку з аеродрому в Чорнобаївці, – СтратКом

Наталя Дуляба

|

На території аеродрому у Чорнобаївці, що біля Херсона, більше немає російської техніки. Окупанти її звідти вивезли. Про це повідомляє управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram.

На супутникових знімках, зроблених 27 жовтня, видно, що на аеродромі немає авіації та іншої військової техніки рашистів. На місцях, де вона раніше стояла, можна побачити порожні окопи.

Натисніть на зображення для збільшення

Про те, куди саме могли вивезти окупанти свою техніку, у СтратКомі не кажуть, втім підкреслюють, що це вперше ворог забрався з аеродрому у Чорнобаївці, навіть регулярні атаки ЗСУ по цій локації не змусили його піти.

«Із початку окупації Херсонщини навіть постійні знищення кацапської техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту не були приводом для них покинути позицію», – зауважують наші військові.

Як відомо, аеродром у Чорнобаївці, що поблизу Херсона, ворог використовує як командний пункт та місце збору літаків і вертольотів. ЗСУ регулярно б’ють по цій локації, завдаючи рашистам втрат. Лише станом на середину травня було відомо про два десятки таких ударів, один з останніх українські військові здійснили наприкінці вересня.

Ще навесні російські військові масово відмовлялися від наступу в напрямку Чорнобаївки, а від самої згадки про це місце у них починалась паніка.

Крім того, окупанти називали Чорнобаївку «чистилищем» для військових та кладовищем техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: СтратКом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *