ОСТАННІ НОВИНИ

Оточення Путіна критикує його за поразки на війні, – ЗМІ

Анастасія Диняк

|

За даними американської розвідки, особа з «близького кола» Путіна протягом останніх тижнів висловлював незадоволення щодо методів ведення війни на території України. Про це пише Washington Post.

Так, Джо Байдену та іншим посадовцям США передали інформацію, що принаймні один з членів найближчого оточення російського президента Путіна висловив своє незадоволення щодо методів ведення війни  Україні. Зокрема йдеться про неправильне управління та помилки у військовій кампанії.

За інформацією американської розвідки, найближче оточення Путіна також стурбоване втратами російської армії, особливо це стосується останніх даних.

Нагадаємо, 21 вересня Владімір Путін оголосив так звану «часткову мобілізацію» в Росії. Згодом міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу анонсував мобілізацію 300 тисяч резервістів. Втім у самому указі засекретили пункт, у якому йдеться про загальну кількість мобілізованих. ЗМІ вже писали, що в документі передбачена мобілізація 1-1,2 мільйона росіян.

У Генштабі вже заявили, що під час так званої «часткової» мобілізації в Росії на війну проти України набирають чоловіків, які не проходили службу в армії, не мають бойового досвіду та навіть осіб із інвалідністю, онкохворих та з вікової категорії 60+. Мобілізованих на фронт відправляють без підготовки.

Станом на кінець вересня відомо, що в РФ мобілізували вже 100 тисяч чоловіків. Прийняти принаймні частину з них вже готується Білорусь.

Нещодавно Владімір Путін підписав указ, який передбачає мобілізацію ще 120 тисяч росіян.

Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів, що станом на 6 жовтня кількість росіян, які втекли з РФ після заяви Путіна, вдвічі перевищує кількість мобілізованих.

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до російських військових і розповів, яка участь очікує їх на фронті та як вони можуть зберегти власне життя. Міністр наголосив, що росіяни продовжують помирати через злочинні накази свого ж командування.

Зазначимо, військові РФ завжди можуть скористатися проєктом «Хочу жити» та безпечно здатися в полон українським бійцям.

Для отримання інформації про те, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цими номерами: +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84. Гарячі лінії працюють цілодобово.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *