ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр оборони Резніков розповів, яке майбутнє чекає росіян

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до російських військових і розповів, яка участь очікує їх на фронті та як вони можуть зберегти власне життя. Про це йдеться у відеозверненні.

Так, Резніков зазначив, що не буде говорити про ситуацію на фронті, адже російські окупанти все бачать самі. Міністр наголосив, що росіяни продовжують помирати через злочинні накази свого ж командування.

Також Резніков звернув увагу, що українське командування, зокрема президент Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, особисто перевіряють обстановку у районах бойових дій, коли російське командування «сидить у бункері».

«Ваші десантники зараз гинуть на правому березі Дніпра. Вони знають свою справу, однак Кремль вирішив відправити їх на вірну смерть. Чому так стається? Все просто – вас обманули і зрадили. Вам обіцяли «легку прогулянку», а відправили у засідку. Ви платите кров’ю за чиїсь фантазії та брехливі цілі. Вас не слухають, бо це означатиме визнати власні помилки. А в Москві не люблять правду», – звернувся Резніков до росіян.

Він також додав, що російській владі легше розповісти про героїчні смерті у «боротьбі з силами НАТО», ніж визнати, що Росія руйнувала мирні міста України та вбивала цивільних. Міністр наголосив, що після війни російські окупанти, які воювали в Україні залишаться як злодії, насильники та вбивці, у тому числі й для своїх дітей та внуків.

Резніков підсумував, що тисячі росіян загинуть в бою, ще більше – залишаться без рук та ніг, однак Кремль перекладе провину на них ж, щоб виправдати власні злочини.

Міністр оборони України закликав російських військових здаватися в полон українським військовим, адже лише так їм вдасться зберегти власні життя.

Зазначимо, військові РФ завжди можуть скористатися проєктом «Хочу жити» та безпечно здатися в полон українським бійцям.

Для отримання інформації про те, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цими номерами: +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84. Гарячі лінії працюють цілодобово.

Нагадаємо, так звану «часткову мобілізацію» в Росії оголосив 21 вересня Владімір Путін. Згодом міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу анонсував мобілізацію 300 тисяч резервістів. Втім у самому указі засекретили пункт, у якому йдеться про загальну кількість мобілізованих. ЗМІ вже писали, що в документі передбачена мобілізація 1-1,2 мільйона росіян.

У Генштабі вже заявили, що під час так званої «часткової» мобілізації в Росії на війну проти України набирають чоловіків, які не проходили службу в армії, не мають бойового досвіду та навіть осіб із інвалідністю, онкохворих та з вікової категорії 60+. Мобілізованих на фронт відправляють без підготовки.

Станом на кінець вересня відомо, що в РФ мобілізували вже 100 тисяч чоловіків. Прийняти принаймні частину з них вже готується Білорусь.

Нещодавно Владімір Путін підписав указ, який передбачає мобілізацію ще 120 тисяч росіян.

Секретар РНБО України Олексій Данілов розповів, що станом на 6 жовтня кількість росіян, які втекли з РФ після заяви Путіна, вдвічі перевищує кількість мобілізованих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *