ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині окупанти контролюють ще 77 населених пунктів

Наталя Дуляба

|

Станом на 5 жовтня російська окупаційна армія тримає під своїм контролем ще 77 населених пунктів у Харківській області. Про пише Суспільне з посиланням на речницю голови ОВА Олену Шаповал.

Ті 77 міст і сіл, які наразі ще контролюють окупанти, входять до чотирьох територіальних громад: Дворічанської, Куп’янської, Курилівської та Петропавлівської. Всі вони розташовані у Куп’янському районі.

У відсотковому співвідношенні це 4,4% від загальної кількості населених пунктів Харківської області.

Нагадаємо, свій успішний контрнаступ на Харківщині ЗСУ почали на початку вересня. Станом на середину вересня було відомо про звільнення 421 населеного пункту в цій області, територіально йшлося про понад 9000 км кв.

Тепер українське військо деокупувало 483 населені пункти на Харківщині. Одними із останніх були селище Борова, села Богуславка і Борівська Андріївка. Всі вони розташовані на околиці Харківщини біля річки Оскіл, до Сватового Луганської області – близько 35 км. Таким чином ЗСУ поступово завершують деокупацію Харківщини і, ймовірно, переходять до Луганщини.

Як повідомляв Львівський портал, 5 жовтня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай офіційно підтвердив, що деокупація Луганщини вже розпочалась, і ЗСУ вже мають певні успіхи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *