ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні деокупували 1534 населені пункти

Наталя Дуляба

|

Збройні Сили звільнили від російських окупантів уже 1534 населені пункти в Україні. Про це 4 жовтня повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Так, станом на початок жовтня уже 1534 населені пункти в Україні звільнено від окупантів. 483 із них ЗСУ деокупували у межах свого контрнаступу на Харківщині.

Як відзначив Кирило Тимошенко, на звільнених територіях практично цілодобово працюють комунальники, рятувальники, аварійні та інші служби. Органи місцевого самоврядування вже запрацювали у 1508 населених пунктах і відкрили майже стільки ж гуманітарних штабів.

Піротехніки вже розмінували пів сотні деокупованих сіл і міст, відновлюють свою роботу медична, фінансова й освітня сфери. Українцям повертають світло, газ, водопостачання, мобільний зв’язок та інтернет.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, станом на початок серпня в Україні деокупованими були 1054 населені пункти.

Президент Володимир Зеленський заявив, що війна, яку розпочала Росія, завершиться лише після повної деокупації території України.

Зараз, за словами глави держави, ЗСУ продовжують свій наступ, на фронті йдуть жорсткі бої, є нові звільнені населені пункти. Окупанти ж зазнають втрат і все більше із них намагаються втекти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *