ОСТАННІ НОВИНИ

Деокупація Луганщини почалась, вже є перші успіхи, – Гайдай

Наталя Дуляба

|

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що українські війська вже почали деокупацію Луганщини, вже є перші звільнені населені пункти. Про це він повідомив 5 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

«Можна вже говорити офіційно: деокупація Луганщини вже розпочалась. Вже декілька населених пунктів звільнені від російських окупантів. Ті всі вояки розуміють, що контрнаступ ЗСУ є неминучий, тож зараз вони намагаються максимально замінувати все: дороги і будівлі», – сказав Гайдай.

Він закликав мешканців Луганщини не поспішати повертатись додому, аби не заважати ЗСУ і не наражати себе на небезпеку.

«Ми скажемо, коли можна буде повертатися і куди саме. Бо спочатку потрібно, аби наші військові відсунули лінію фронту, а ми на звільнених територіях провели розмінування. У Кремінній, до прикладу, окупанти масово розставляють міни-«пелюстки», які є малопомітні. Вони спрямовані саме на те, аби людям відривало кінцівки. Також нам потрібно буде владнати ситуацію з теплом, водою, газом і світлом», – відзначив очільник Луганщини.

Сергій Гайдай додав, що майбутньої роботи на звільненій території Луганської області готуються рятувальники, вибухотехніки, медики, правоохоронці, комунальники, працівники різних аварійних спецслужб.

Нагадаємо, напередодні було відомо, що українські військові майже впритул наблизилися до північно-західної межі Луганської області.

Додамо, що очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай ще раніше заявляв, що деокупація Луганщини розпочнеться саме зі звільнення Лиману. Його ЗСУ деокупували 1 жовтня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *