ОСТАННІ НОВИНИ

У США є план дій, якщо РФ застосує ядерну зброю, – Блінкен

Наталя Дуляба

|

В адміністрації президента США Джо Байдена є план дій, якщо Росія застосує ядерну зброю. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Українська правда.

Блінкен відмовився поділитися конкретними заходами такого плану, але зазначив, що «ми дуже чітко говорили з росіянами публічно і приватно, щоб вони припинили базікати про ядерну зброю».

За його словами, невідомо, чи скаже хто-небудь у Кремлі президенту Росії Владіміру Путіну «ні», якщо він вирішить запустити ядерну зброю.

«Зазвичай немає нікого, у кого була б здатність або бажання говорити правду владі. І частково, я думаю, Росія потрапила в той безлад, у якому вона зараз знаходиться, тому що в системі немає нікого, хто міг би ефективно сказати Путіну, що він чинить неправильно», – зауважив Ентоні Блінкен.

Як повідомляв Львівський портал, після оголошення «часткової мобілізації» в Росії Владімір Путін знову пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї.

Радник з нацбезпеки США Джейк Салліван сказав, що адміністрація Байдена непублічно попередила Кремль про те, що будь-яке застосування ядерної зброї у війні проти України буде мати «катастрофічні наслідки» для Росії.

Про те, що ядерний шантаж Путіна не спрацює, говорила й прем’єрка Великої Британії Ліз Трасс.

За даними ЗМІ, у західних столицях продумують плани реагування, якщо Путін таки почне реалізовувати свої ядерні погрози щодо України та непублічно надсилають Кремлю попередження про можливі наслідки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *