ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ прокоментували деокупацію нових населених пунктів на Херсонщині

Наталя Дуляба

|

Через інтенсивні бої на Херсонщині українців закликають дотримуватись режиму інформаційної тиші, аби не заважати ЗСУ, в тому числі не розголошувати назви населених пунктів, які можуть бути звільнені. Про це 30 серпня під час брифінгу сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Журналісти попросили Наталію Гуменюк прокоментувати інформацію про нібито деокупацію чотирьох нових сіл на Херсонщині, про що 29 серпня повідомив американський телеканал CNN із посиланням на «джерело в українській армії».

Ці дані вона не підтвердила, але й не спростувала. Разом із тим Наталія Гуменюк закликала не називати населені пункти, які Збройним Силам України вдається деокупувати на півдні, допоки цього не зробить Генштаб.

«Потрібно розуміти, що будь-який деокупований населений пункт залишається у зоні ураження, зокрема ворожої авіації та артилерії. Не треба наражати на небезпеку місцеве населення, яке зраділо вивільненню, на посилення артилерійських та авіаційних ударів», – наголосила речниця Сил оборони півдня.

«На відміну від компанії CNN, я дуже переживаю за долю тих людей, які проживають у цих населених пунктах, та тих підрозділів, які ведуть за них бої, тому ми поки що нічого не підтверджуємо. Ми працюємо, як тільки буде можливість, ми обов’язково повідомимо», – також цитує Наталію Гуменюк Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкульті.

Щодо ситуації загалом на півдні Наталія Гуменюк зауважила, що тут йдуть активні бої, російські окупанти інтенсивно застосовують свою авіацію. Відтак вона вкотре закликала не «зливати» у мережу інформацію про хід бойових дій, аби не зашкодити ЗСУ.

«Бої йдуть, тому закликаємо усіх дотримуватись режиму інформаційної тиші. Те, що потрібно, і те, що ми зможемо донести, ми обов’язково будемо повідомляти… Найгарячіші новини ще попереду», – підкреслила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, напередодні українські військові зуміли прорвати першу лінію оборони рашистів на окупованій Херсонщині. 109 полк так званої «ДНР» змушений був утікати.

В Генштабі цю ситуацію поки не коментують. Водночас начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк 29 серпня заявила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні. Також вона наголосила на тому, що для виконання завдань українській армії потрібна тиша і закликала українців не заважати військовим.

В Офісі президента теж настирливо просять громадян не публікувати жодної інформації про роботу ЗСУ на Херсонщині до того, як це зроблять Генштаб чи Міноборони. Особливо дотримуватись цієї рекомендації просять політиків, військових експертів і лідерів думок.

Додамо, що українські військові за допомогою систем HIMARS знищили всі великі мости на Херсонщині і таким чином відрізали окупантів від поставок зброї, техніки й продовольства з Криму. Також ЗСУ ліквідували понтонну переправу через Дніпро, яку окупанти прокладали в районі села Львове.

За останніми офіційними даними, на Херсонщині деокупували 53 населені пункти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *