ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині ЗСУ прорвали першу лінію оборони

Анастасія Диняк

|

Українські військові прорвали першу лінію оборони російських окупантів на Херсонщині та змусили росіян покидати свої позиції. Про це повідомляє Оперативне угруповання військ «Каховка».

Так, у понеділок, 29 серпня, ЗСУ прорвали лінію оборони на тимчасово окупованій Херсонщині, 109 стрілковий полк «ДНР» відійшов від зайнятих позицій. Росіяни скаржаться, що українські військові обстрілюють їх з авіації, танків та артилерії.

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони «Південь» Наталія Гуменюк у коментарі Суспільному зазначила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

«Контрнаступ триває вже давно – це виснаження ворога і ненадання йому можливості просуватися. А сьогодні ми розпочали саме наступальні дії по різних напрямах, у тому числі на Херсонщині», – сказала вона.

Водночас, в етері телемарафону Гуменюк наголосила, що ситуація на південному напрямку залишається досить напруженою, однак контролюється українськими силами.

Нагадаємо, генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко вважає, що Україна зможе деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни вже до кінця цього року.

Наразі на Херсонщині деокупували 53 населені пункти. Але повертатися у звільнені села і містечка ще небезпечно, адже російські війська регулярно їх обстрілюють.

Важливий крок на шляху до деокупації Херсона – суттєве пошкодження Антонівського мосту.

22 серпня ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту, який з’єднує Херсон із лівобережжям. Українські військові почали атакувати його з 19 липня і дотепер регулярно завдають нових ударів, аби окупанти не могли його повноцінно відновити.

25 серпня ЗСУ знову завдали артилерійського удару по мосту і «зробили все для того, щоб окупанти не могли використовувати міст для переправлення важкої техніки і боєприпасів».

Таким чином ЗСУ ще й демонструють свій вогневий контроль над транспортними з’єднаннями на окупованих територіях. Постачання загарбників ускладнилось.

Росіяни почали будівництво понтонної переправи біля Антонівського мосту, однак у британській розвідці також додали, що наплавний міст, «швидше за все, буде вразливим для наступальних дій українських військ».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *