ОСТАННІ НОВИНИ

На Херсонщині ЗСУ відрізали окупантів від постачання з Криму

Наталя Дуляба

|

Українські військові за допомогою систем HIMARS знищили всі великі мости на Херсонщині і таким чином відрізали окупантів від поставок зброї, техніки й продовольства з Криму. Про це йдеться на сторінці Оперативного угруповання військ «Каховка» у Facebook.

Так, Збройні Сили України за допомогою HIMARS знищили Антонівський автомобільний і залізничний мости, а також Новокаховський. Справними на Херсонщині залишились лише пішохідні мости.

«російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це є блискучий шанс повертати свої території», – кажуть військові.

Зазначимо, що напередодні ЗСУ також добили й Дар’ївський міст, що розташований у селі Дар’ївка Херсонської області і пролягає над річкою Інгулець. Після чергового удару України міст став непридатний для використання.

Цей міст російські війська використовували для перекидання техніки у тимчасово окуповані райони Херсонщини. Бити по ньому ЗСУ почали ще з кінця липня і дотепер тримають під своїм вогневим контролем.

Антонівським мостом, який з’єднує Херсон із лівобережжям, рашисти теж більше не можуть перевозити свою техніку й боєприпаси. Українська армія почала атакувати його з 19 липня і досі регулярно завдає нових ударів, аби окупанти не могли його повноцінно відновити.

Через значні пошкодження загарбники вирішили поруч прокласти понтонну переправу, але вона, на думку британської розвідки, буде досить легкою здобиччю для ЗСУ. Супутник уже зафіксував, що окупанти проклали 620 м понтонного мосту.

Додамо, що суттєве пошкодження Антонівського мосту – важливий крок на шляху до деокупації Херсона. Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко вважає, що Україна зможе деокупувати Херсон та завершити активну фазу війни вже до кінця цього року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *