ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ просять тиші щодо наступу на Херсонщині

Наталя Дуляба

|

Українців закликають дотримуватися тиші щодо контрнаступу ЗСУ на Херсонщині, аби не зірвати плани наших військових. Разом із тим не слід недооцінювати ворога. Про це 29 серпня заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Під час інформаційної війни треба усвідомлювати, що будь-які дії, якщо навіть вони дуже надихають, мають відбутись і мати логічне завершення. Тільки тоді вони зможуть бути результативними. Тому новина є, вона всіх надихнула, тепер треба набратись терпіння і зрозуміти послідовність дій військових підрозділів», – наголосила вона.

Наталія Гуменюк підкреслила, що будь-яка операція ЗСУ потребує тиші й закликала українців не заважати військовим. Водночас вона додала, що не потрібно недооцінювати сили ворога, розташовані на правому березі Дніпра.

«Сили ворога досить потужні, вони підтягувались туди досить давно, збирали військові резерви, техніку, боєприпаси… Але наші попередні заходи, те, що ми називали вогневий контроль над логістикою ворога, дали свої результати. Знищені склади з боєзапасом, знищені зосередження військової техніки, знищені установки протиповітряної оборони. Це все, безумовно, послабило ворога. Але ми не плекаємо порожніх надій, розуміючи, що ворог досить потужний. І навіть те, що він має моральну дестабілізацію в своїх військах, може бути використано нами на нашу користь. Але розслаблятися ще зарано», – резюмувала Наталія Гуменюк.

Зберігати спокій та не «хайпувати» на наступі ЗСУ на Херсонщині в Офісі президента закликали також і політиків, експертів, лідерів думок.

Нагадаємо, українські військові зуміли прорвати першу лінію оборони рашистів на окупованій Херсонщині. 109 полк так званої «ДНР» змушений був утікати.

В Генштабі цю ситуацію ще не коментують, а начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні.

Також українські військові за допомогою систем HIMARS знищили всі великі мости на Херсонщині і таким чином відрізали окупантів від поставок зброї, техніки й продовольства з Криму.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *