ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати збудують житло на найвужчій вулиці у центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Депутатам Львівської міськради Олексію Різнику та Юрію Ломазі дозволили перебудувати нежитлову двоповерхову будівлю в самому центрі Львова у житловий будинок. Відповідне рішення 26 серпня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Йдеться про нежитловий двоповерховий будинок на вул. Вузькій, 3, який розташований у межах історичного ареалу. Також він входить у зону Г-2 – торгово-ділової зони місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району.

Будівля не є пам’яткою архітектури, розташована в самому центрі Львова, поруч – площа Митна.

Натисніть на зображення для збільшення

Виконком погодив Олексію Різнику містобудівні умови та обмеження на реконструкцію квартири №2 на вул. Вузькій, 3 із приєднання до неї нежитлових приміщень (під літерами 2-1 – 2-5).

Наступним своїм рішенням виконком уже дозволив Олексію Різнику та Юрію Ломазі реконструювати сусідні нежитлові приміщення на вул. Вузькій, 3-А під житловий будинок зі службовими приміщеннями.

В обох своїх рішенням виконком встановив, що після реконструкції висота будинку і відсоток забудови земельної ділянки мають залишитись незмінними.

Скільки квартир тут планують облаштувати, ніхто під час обговорення не уточнив. Говорячи про парковку для потреб мешканців, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев лише сказав, що біля будинку є подвір’я, де й пропонують залишати автомобілі.

Зауважимо, що вул. Вузька є справді найвужчою у Львові – її ширина в найвужчому місці становить лише 3 м. І сам будинок, який збираються перебудувати у житло, розташований у глибині поміж інших будівель. Єдиний заїзд до нього – із боку вул. Личаківської, який, власне, є нешироким.

Чи зможе туди вільно заїхати, наприклад, пожежна машина, у мерії не обговорювали. Не висловлювався щодо цього й очільник ДСНС Юрій Кагітін, який є членом виконавчого комітету.

Заїзд на вул. Вузьку із вул. Личаківської

Загалом обидва рішення виконавчий комітет прийняв без будь-якого обговорення, лише заслухавши коротку презентацію Антона Коломєйцева.

Олексій Різник і Юрій Ломага є чинними депутатами Львівської міськради від партії «Європейська солідарність». Різник забудовує ринок біля стадіону «Україна» житловим комплексом з апарт-готелем і СПА-центром, а також очолює комісію містобудування у мерії.

Крім того, Олексій Різник відомий і як адвокат та бізнес-партнер Григорія Козловського – підприємця, забудовника, президента ФК «Рух», який раніше теж був депутатом міськради Львова від «ЄС», потім перейшов у Львівську облраду, але влітку цьогоріч склав свій мандат.

Юриста Юрія Ломагу теж знають як партнера Григорія Козловського. Ломага і Різник у 2019 році потрапили у скандал із реконструкцією колишнього виставкового павільйону під ресторан у Стрийському парку. Під час цих робіт було знищено левову частину історичної будівлі. У 2020-му їхня фірма через суд скасувала штраф, який за це наклала міська Інспекція ДАБК.

Також Юрій Ломага у 2020 році потрапив у скандал через виселення людей із помешкання у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *