ОСТАННІ НОВИНИ

Квартирний скандал. Депутат ЛМР Ломага стверджує, що став жертвою аферистки

Соломія Головіна

|

Депутат Львівської міської ради від «ЄС», адвокат Юрій Ломага, який опинився у епіцентрі скандалу щодо примусового виселення Галини Просолович та її сина із квартири на вулиці Хорватській, 8/14, звинувачує жінку у шахрайстві та незаконному захопленні помешкання, що він придбав у 2016 році. Про це він заявив під час пресконференції 22 грудня.

 

За його словами, ця історія розпочалася ще у 2016 році, коли він придбав житло на вулиці Хорватській у Марії Напольської.

«На підставі довіреності договір уклала її донька Лідія. Перевіривши документи, побачив, що Марія Напольська володіла цією квартирою понад 12 років, вона дісталася їй у спадок від сестри Уршулі Банас, що безоплатно приватизувала її в 1997 році. Я перелічив три документи: безоплатна приватизація, спадкова справа, договір купівлі-продажу… Де тут хоч раз звучало прізвище Просолович?! Ні разу, бо вона ніколи не володіла цієї квартирою – жодного дня, жодної хвилини», – наголосив Юрій Ломага.

У 2017 році він подав у суд і добився рішення щодо виселення жінки з сином із цієї квартири. Вони своєю чергою подали апеляцію, але рішення Шевченківського районного суду залишили без змін.

Юрій Ломага додав, продаючи квартиру на вулиці Хорватській, Напольські просили, щоб певний час у цьому помешканні пожила їхня родичка – Галина Просолович, якій потрібний час, щоб підшукати інше житло.

«Потім почалися всі ці «коломийки», мовляв, вона звідти не піде, бо це її квартира…», – резюмує Юрій Ломага.

При цьому він запевнив, що насправді Галина Просолович має своє житло на вулиці Кримській, 26А. Більше того, за його словами, мешкаючи у квартирі на вулиці Хорватській, жінка з сином накопичила боргів за комунальні послуги на майже 50 тис. грн.

«Звісно, вона розуміє, що за все це доведеться платити мені… Як тільки я зможу потрапити до своєї квартири, я оплачу ці квитанції. Однак зараз готую позов до суду щодо компенсації повної суми від Галини Просолович, адже я не користувався ні світлом, ні водою, ні газом у цій квартирі…», – сказав він.

Юрій Ломага наголосив, що став жертвою аферистки, адже, за його словами, від Галини Просолович неодноразово зверталися «ходаки», які пропонували «вирішити» цю проблему коштами або через купівлю житла на Сихові.

«Ця особа у незаконний спосіб заволоділа моєю квартирою і не хоче з неї виселятися… Просолович є шахрайкою та аферисткою і я про це заявляю зі всією відповідальністю», – наголосив він.

Як повідомляв Львівський портал, 21 грудня судові виконавці намагалися виселити із квартири на вул. Хорватській, 8 Галину Просолович. На місці зібралися активісти ГО «Народна дія Львів», які ініціювали проведення акції «Коридор ганьби для рейдера», щоб підтримати Галину Просолович. Детальніше про це читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *