ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати через суд скасували штраф за будівництво у Стрийському парку

Наталя Дуляба

|

Львівський окружний адміністративний суд скасував штраф, накладений міською Інспекцією ДАБК через будівництво ресторану у Стрийському парку, яке проводить фірма новообраних депутатів Львівської міськради від «ЄС». Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

 

Інспекція ДАБК у м. Львові ще торік у травні оштрафувала фірму «Промтехімпекс» на 86 500 грн. Це підприємство є генпідрядником ТОВ «Львів-Енергія», яке здійснює так звану реконструкцію колишнього виставкового павільйону під ресторан на вул. Уласа Самчука, 16 у Стрийському парку. У квітні 2019 року частину будівлі знищили.

Так виглядав павільйон до реконструкції

Отаке стало навесні 2019 року

Власниками «Львів-Енергія» є два новообрані депутати Львівської міськради від «Європейської солідарності» Юрій Ломага та Олексій Різник. Вони більш відомі як юристи та партнери бізнесмена Григорія Козловського, який тепер є депутатом обласної ради від «ЄС».

Минулого року перевірка інспекції встановила, об`єкт будівництва у Стрийському парку не відповідає затвердженій проєктній документації, адже генпідрядник демонтував частину існуючих фундаментів в місцях, не передбачених проєктом.

Після того, як забудовник зруйнував частину будівлі, місто вимагало відновити будівлю, по догані за цей випадок отримали й два чиновники Львівської міськради. Забудовники оскаржили не тільки припис про зупинення будівництва, а й накладений штраф.

Суддя Оксана Карп’як поставила під сумнів факт присутності під час перевірки директора «Промтехімпексу», бо в акті не вказано конкретного часу його присутності та обставин, за яких він відмовився від отримання та підписання акту. Позивача не покликали на засідання, коли розглядали справу про накладення на нього штрафу.

Сам позивач стверджував, що в додатку до експертного звіту вказано про демонтаж надземної частини існуючої будівлі та будівництво в межах існуючого фундаменту нової двоповерхової будівлі з підвалом.

Таким чином суддя визнала протиправними дії міської інспекції ДАБК і скасувала постанову про накладення штрафу.

Сучасний стан «павільйону», реконструйованого у ресторан

Майнова передісторія. Земельну ділянку на вул. Уласа Самчука, 16 в межах Стрийського парку компанія «Львів-Енергія» отримала у квітні 2018 року. Депутати віддали їй дев’ять соток землі в обмежене сервітутне платне користування на 10 років для обслуговування нежитлової будівлі.

Виставковий павільйон перейшов у власність «Львів-Енергії» від Львівської обласної профспілкової організації ПАТ «Львівобленерго», яка до 2018 року була засновником фірми. Протягом 2019 року юристконсультант «Львівобленерго» оскаржував ряд документів, пов’язаних з передачою будівлі у власність «Львів-Енергії», однак в результаті сторони уклали мирову угоду.

Ухвалою сесії ділянку передали в користування «Львів-Енергія» без права будівництва, огородження та зміни цільового призначення. Вона належить до природно-заповідного призначення, оскільки Стрийський парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

Містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівлі ТОВ «Львів-Енергія» отримало влітку 2018 року. Тоді колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський запевняв, що в проєкті не передбачено ані підйому даху, ані добудови, лише реконструкція в межах стін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Наші гроші, Високий Замок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *