ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати затвердили новий склад виконкому Львівської міськради. Список

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міськради затвердила новий склад виконавчого комітету. «За» відповідну ухвалу у четвер, 4 лютого, проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У міськраді Львова – новий склад виконавчого комітету із 9 осіб. Очолює його традиційно міський голова Андрій Садовий. Керуючою справами виконкому призначили Наталію Алєксєєву, яка дотепер очолювала департамент міської агломерації Львівської міської ради.

До складу нового виконавчого комітету включили секретаря Львівської міськради Маркіяна Лопачака, екснардепа від «Самопомочі» та позаштатного радника міського голови Львова Олега Лаврика, екдепутата Львівської міськради і співвласника «Майстерні карамелі» Артема Хмиза.

Двоє заступників міського голови, Андрій Москаленко і Ірина Маруняк, а також очільник ДСНС Львівщини Юрій Кагітін (як представник громадськості), які були у попередньому складі виконкому, теж залишили за собою це місце.

Єдиним представником громад, які увійшли у склад Львівської міської громади, є Богдан Шустер – заступник міського голови Винників.

Повний склад нового виконавчого комітету Львівської міськради виглядає так:

  • Садовий Андрій Іванович – Львівський міський голова
  • Лопачак Маркіян Романович – секретар Львівської міської ради
  • Алєксєєва Наталія Ігорівна – керуючий справами виконавчого комітету Львівської міської ради
  • Москаленко Андрій Олександрович – перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку
  • Маруняк Ірина Михайлівна – заступник міського голови з питань житлово- комунального господарства
  • Кагітін Юрій Іванович – начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області
  • Лаврик Олег Васильович – позаштатний радник міського голови Львова
  • Хмиз Артем Павлович – ексдепутат Львівської міськради
  • Шустер Богдан Романович – представник Винників.

Зазначимо, що старост, які є представниками населених пунктів Львівської міської територіальної громади, до складу нового виконавчого комітету наразі не включили. Хоча раніше місце у мерії для них вже передбачали.

Своєю чергою Андрій Садовий пояснив, що старост поки що не включили до складу виконкому, аби вивчити всі законодавчі нюанси.

«До роботи над чисельністю виконкому ми ще повернемось, щоб мати дійсно великий колегіальний орган. Зараз ми є дуже обережні, бо в деяких містах поробили виконкоми зі 40 людей, а тепер беруться за голову, бо їм складно… Зараз ми взяли паузу і це питання (включення старост у виконком, – ред.) вивчаємо. Якщо закон скаже, що зрештою так треба, то будемо рухатися далі», – сказав міський голова.

Додамо, наразі законодавство передбачає включення старост до складу виконавчих комітетів. Проте вже є зареєстрований проєкт закону, який дозволяє в подальшому цього не робити.

Зауважимо, що згідно з законодавством, староста – це представник мешканців населеного пункту, який входить в ОТГ, на рівні керівництва. Старост затверджує рада громади за поданням голови. До складу Львівської ОТГ, крім Львова, увійшли 15 сіл та два міста. Всі ці населені пункти мають 10 утворених рад.

Нагадаємо, дотепер до складу виконкому входили 11 осіб: мер, шість його заступників, керуюча справами виконкому, секретар мерії та двоє представників громадськості.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *