ОСТАННІ НОВИНИ

Євробачення-2023 проведуть у Великобританії від імені України

Анастасія Диняк

|

Пісенний конкурс Євробачення-2023 проведуть у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії Суспільне Мовлення.

Так, Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії. З України конкурс перенесли з міркувань безпеки. Організатором 67-го Пісенного конкурсу виступить BBC.

«Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести Пісенний конкурс Євробачення у Великій Британії у 2023 році. BBC вже чотири рази брала на себе зобов’язання проводити конкурс замість інших країн-переможниць… Водночас гарантуючи, що цьогорічні переможці – Україна – будуть відзначені та представлені протягом усієї події», – зазначив виконавчий директор Євробачення Мартін Остердаль.

Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький додав, що Євробачення-2023 відбудеться не в Україні, але на підтримку України. Представники мовника співпрацюватимуть з організаторами та впроваджуватимуть українські елементи в шоу наступного року. Окрім того, Україна автоматично потрапляє до фіналу конкурсу, як переможець 2022 року.

 Як повідомляв Львівський портал, незабаром після перемоги гурту Kalush Orchestra на Євробаченні спеціальний український комітет розпочав підготовку до проведення пісенного конкурсу, який мав би відбутися в Україні навесні 2023 року.

У середині червня Україна запропонувала кілька локацій для проведення Євробачення. Зважаючи на безпекову ситуацію, йшлося про можливість проведення конкурсу у трьох різних регіонах.

Через війну в Україні організатори розглядають можливість проведення Євробачення-2023 у Великобританії, адже учасник саме від цієї країни посів друге місце. Втім прем’єр Британії Борис Джонсон висловив переконання, що саме Україна має приймати пісенний конкурс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *