ОСТАННІ НОВИНИ

Денис Мінін: «13 рекомендацій, що рятують життя українським захисникам на фронті»

Андрій Котенський

|

Лідер міжнародного руху за здоровий спосіб життя, голова міжнародної організації «Street Workout», голова ВГО «Street Workout Ukraine», президент «World Street Workout & Streetlifting Federation» Денис Мінін про новачків на фронті та головні правила виживання:

«До уваги всіх, хто вперше заїжджають на східний фронт!

  1. У противника значна перевага в артилерії та в небі!
  2. Там вже не тупі строковики, а реально навчені вбивці, котрі знають свою справу.
  3. Наші позиції і пересування здають місцеві, а корегують вогонь дрони!
  4. Військова техніка – ціль №1.

Рекомендації:

1️. Рийте окоп глибоко, і в жодному разі широко. До речі, мало хто це робить, але це вже рятувало не один раз: рийте додаткову заглублення збоку, по низу окопу. коли арта пристрілюється, зрозумієте для чого.

2️. Рийте в місцях з додатковим захистом (дерево) чи перешкодами для арти противника (пагорб, залізнична колія).

  1. Рийте декілька бойових позицій, з’єднайте їх окопом (якщо дадуть можливість).
  2. Не скупчуйтесь в одному укритті, максимум 2-3 людини.
  3. Для відпочинку та укриття рийте «могилу». Так могилу на одного зі сходинами (одну на двох, один на посту другий там).
  4. Точка евакуації максимально замаскована, «прокладіть» стежку і підготуйте ямку (сховок), для надання допомоги. Там працює медик, а вас там і близько не повинно бути.
  5. Не звозіть багато ні бойових комплексів, ні забезпечення, воно Вас видає. Прибирайте сміття, навіть закопуйте бички (окурки). До речі: кидайте курити та пиячити на війні! Вже доведено практикою, що більший відсоток 200-х чи 300-х саме таких. Не буду зараз пояснювати як це відбувається (тут можна вже цілу дисертацію писати).
  6. Приготуйте прохідний джип, зніміть все, все світло з нього. Водію нічник. І нехай сидить десь за 5 км від вас. Це врятує більшість 300! До речі, ретельно маскуйте автівки (не просто маскуйте, а рийте для них поглиблення як і для танків, БТРів)!!! Чому більшість це ігонрять?! Дичина якась коїться, бо броню маскують, а до автівок якась зневага, тому і втрати пікапів неймовірні. Волонтери не встигають їх завозити.
  7. Забезпечення і боєкомплекти довозиться, коли їдуть за 300-ми, або при потребі. Резерв на 2 дні роті завжди має бути біля джипа.
  8. БМП, БТРи також десь в тилу, обов’язково приховані і закопані. Виїзджають виключно в бій, а не возять людей!!! КРАЗи, МАЗи і КАМАЗи можете самі розстріляти, буде менше жертв. А краще віддати артилеристам.
  9. Зв’язок закритий та шифрований і взаємодія з танками, і артилеристами. Піхота виявляє, розвідка дронами корегує, арта працює. Артилеристи також люди і ціль #1. Вони не будуть постійно чергувати і у них також ліміт боєкомплектів.
  10. Не тримайте на позиціях піхоти ПТРК та ПЗРК. Виставте їх збоку, позаду, але не на позиціїї. Вас просто зрівняють з землею, якщо вони хоч раз спрацюють.
  11. Найважливіше!!! Час для переміщення особового складу і забезпечення це – сутінки. (Ранок і вечір). Безпечні години зрозумієте самі. І також на джипах з мотором не більше 2,5л (тиша рятує).

Книжка книжкою, а війна диктує свої правила. Пристосовуйся до реалій.

На цій війні найкраще це – швидкість і мобільність. Я сподіваюсь вже всі зрозуміли, що саме зараз, поки ви ні на нулі, треба завжди тренуватись фізично?! Це риторичне питання і коли доведеться дуже швидко бігти, стрибати, перестрибувати, залазити – ви згадаєте мене. Тренуйтесь не тільки військовій справі.

І пам’ятайте, вони не знають кількості осіб, поки ви їм не викриєте себе.

А до того часу знищите купу орків, котрі будуть вас прощупувати. Краще стріляти, вже коли побачите противника, а не почуєте його кулі. Так вони перевіряють ваші нерви. А коли підійдуть намагайтеся знищити всіх, щоб не змогли відкоригувати арту, бо в сліпу арта у них крива, хіба що щось шальне залетить».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *