ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині окупанти планували роздати людям паспорти СРСР

Анастасія Диняк

|

Окупанти планували захопити Київщину та проголосити там місцеву республіку, а місцевим жителям примусово змінити українські документи на паспорти СРСР. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Так, поблизу Макарова на Київщині правоохоронці знайшли бланки паспортів СРСР, які залишили окупанти. За даними СБУ, росіяни планували після захоплення області створити окупаційну адміністрацію та організувати «референдум» для проголошення місцевої республіки.

Усіх місцевих мешканцям планували змусити обміняти українські документи на паспорти СРСР, а потім видавати російські документи.

«Про це свідчать дані, які військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників, а також підтверджує поведінка рашистів на тих частинах України, які наразі тимчасово знаходяться під їхньою окупацією», – йдеться в повідомленні.

Також в СБУ додали, що усі бланки були українського зразка (УРСР), які не виготовлялися на території України з 1990 року, отже були завезені окупантами з Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *