ОСТАННІ НОВИНИ

росія мобілізувалась, щоб зірвати європейських рух України, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що росія мобілізувала всі сили, аби зірвати рух України до Європейського Союзу. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні 2 червня.

«Дуже важливо, що за кілька тижнів ми очікуємо відповідь Європейського Союзу щодо питання про статус кандидата для України. Ми дуже очікуємо… Маємо розуміти, що росія зараз мобілізувала всі свої сили, щоб зірвати європейський рух України. І кожен інструмент, а особливо публічні дискусії й заклики, має бути задіяний на повну», – відзначив глава держави.

Водночас Володимир Зеленський подякував усім державам, експертним середовищам людям, що виходили на мітинги, за підтримку європейського шляху України, за підтримку їй кандидатського статусу на вступ до ЄС.

Нагадаємо, на початку травня Україна заповнила і передала останню частину опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Тепер Єврокомісія готує рекомендації щодо відповідності України критеріям членства. Статус кандидата Україна може отримати вже в червні. На це й сподівається президент Зеленський.

Водночас президент Європейської ради Шарль Мішель запропонував створити нову політичну платформу європейської співпраці, відкриту для України. Він запевняє, що така нова ініціатива не повинна замінити розширення Європейського Союзу, а навпаки повинна його активізувати.

Втім Україна вже заявила, що розраховує отримати статус кандидата на вступ до ЄС, а спроби запропонувати замість цього інші формати ображають українців.

Додамо, що згідно з останніми соцопитуваннями, вступ України до ЄС підтримують рекордні 91% українців. Відомо, що більшість громадян Євросоюзу також бачать Україну її членом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *