ОСТАННІ НОВИНИ

Пентагон підтвердив, що ракети по вокзалу у Краматорську випустила росія

Наталя Дуляба

|

Ракетний удар з комплексу «Точка У» по залізничному вокзалу у Краматорську на Донеччині 8 квітня, внаслідок якого загинуло більше 50 людей, здійснили саме російські військові, незважаючи на намагання командування рф зняти з себе відповідальність за це. Про це повідомив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США на закритому брифінгу для журналістів 8 квітня, пише Радіо Свобода.

«Очевидно, ми не купилися на заперечення росіян про те, що не вони не несуть відповідальності (за цей ракетний удар – ред.). Спочатку вони заявили про успішний удар, але потім заперечили це, як тільки надійшло повідомлення про наслідки», – заявили у Пентагоні.

У відомстві також повідомили, що російські військові збираються задіяти 18-ту мотострілкову дивізію збройних сил рф для наступу на Краматорськ.

«Можна говорити про один підрозділ, 18-ту мотострілецьку дивізію, яка сформована у 2021 році. Складається з трьох мотопіхотних полків, а також бронетанкового полку. За нашою оцінкою очікується, що вони будуть застосовані там, де атакували залізничний вокзал (у Краматорську – ред.). Ми бачимо переміщення підрозділів і застосування сили в цій зоні», – сказав високопосадовець Пентагону.

«Це головний залізничний вузол східної частини України. І це дуже стратегічне місце. І ми бачили, як вони намагалися перемістити сили до Краматорська, де розташована ця залізнична станція», – додав він.

За його словами, наразі свої військові підрозділи росія перекидає до російських міст Бєлгород та Валуйки з метою подальшого наступу.

«Бачимо, що деякі підрозділи йдуть до Бєлгорода. Деякі добираються до Валуйків, які розташовані на південний схід від Бєлгорода в росії та прямо біля кордону з північною частиною Донбасу», – повідомили в Пентагоні.

Також в Пентагоні підкреслили, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія випустила вже 1 500 ракет по Україні.

Високопосадовець також підтвердив інформацію Генерального штабу Збройних Сил України про те, що росія почала мобілізацію 60 тисяч резервістів, але у Пентагоні кажуть, що поки що незрозуміло, наскільки рф зможе досягти успіху в цьому.

Як писав Львівський портал, 8 квітня російські військові завдали ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську на Донеччині, звідки здійснювалася евакуація і де перебували близько чотирьох тисяч цивільних. Станом на вечір 8 квітня відомо про 52 загиблих, 5 з яких – діти.

При цьому одразу після обстрілу низка російських Telegram-каналів повідомила, що ціллю обстрілу були українські військові та техніка, але згодом відредагували ці повідомлення. При цьому росЗМІ написали про авіаудар до того, як він стався. Згодом у Кремлі почали заявляти, що Росія непричетна до цього.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *