ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни вимагають скасувати високі премії чиновникам міської ради

Ірина Марчук

|

У Львові зареєстрували петицію, якою вимагають скасувати великі премії для посадовців міськради за 2021 рік. Днями вона набрала необхідні 500 голосів. Тепер її має розглянути сесія Львівської міськради. Про це повідомляє Львівський портал.

Так, 9 грудня львів’янка Юлія Найчук зареєструвала петицію, якою вимагає скасувати 200%-400% премії для працівників Львівської міськради та анулювати так званий преміальний бюджет – 260 млн грн із загального бюджету міста. Ця сума становить більше третини усього фонду оплати праці за 2021 рік.

Жінка наголошує, що ці кошти можна спрямувати у сфери, де це справді необхідно, або зберегти для використання у разі загострення війни на сході України та пандемії.

Петицію підписали понад 500 людей. Саме стільки голосів потрібно для того, аби депутати розглянули її на сесії Львівської міськради.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року депутати львівської міської ради прийняли ухвалу, в якій йдеться про можливість отримання премії розміром 400% від свого окладу. До того часу, працівники мерії могли отримувати щомісячні премії, розмір яких становить 200% від їхнього посадового окладу.

Зазначимо, зарплату посадовця Львівської міськради та заступників мера формує низка показників: оклад, доплати за ранг, надбавки за вислугу років та за високі досягненні у праці, за роботу з таємними документами, а також премія.

Нерідко працівникам мерії дають додаткові премії з нагоди різних свят (до Дня місцевого самоврядування, до Дня Незалежності чи Дня Конституції) та разову матеріальну допомогу. Таким чином саме надбавки і премії становлять левову частку місячної зарплати.

Офіційно «гола» ставка міського голови Львова минулого року становила 16 400 грн, проте він міг заробляти від 40 до 120 тисяч грн місяць. Посадовий оклад заступників Садового коливався від 8 до 14 тисяч грн, але разом із усіма доплатами їм могли нараховувати від 40 до понад 100 тисяч грн. Детальніше про всі зарплати топ-чиновників у 2021 році можна дізнатися тут.

Нагадаємо, на початку 2020 року у Львові виник скандал довкола зарплат Андрія Садового, його заступників та високопосадовців мерії. Виявилось, що їм нараховують значні премії. Депутати навіть хотіли тимчасово заборонити нарахування премій, доплат та матеріальних допомог меру та його заступникам, але це зробити їм не вдалося.

Потім з’ясувалось, що в кінці 2020-го всім заступникам Садового дали майже по 100 тисяч грн премії. За весь рік кілька з них доробились до мільйонних статків, інші заступники наблизились до суми в 1 млн грн. Всі деталі – за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, на премії для працівників Львівської міськради у бюджеті на 2021 рік заклали близько 260 млн грн, що становить більше третини усього фонду оплати праці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *