ОСТАННІ НОВИНИ

Оголосили конкурс на впровадження е-квитка в маршрутках Львівщини

Ольга Денисяка

|

Управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА оголосило конкурс з відбору інвестора (оператора) для впровадження електронного квитка в маршрутках області. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Зазначається, що впровадити автоматизовану систему обліку оплати проїзду необхідно у приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі Львівської області незалежно від форми власності.

Загалом інвестор повинен забезпечити роботу мінімум 50 точок продажу електронних квитків у розрахунку 1 точка продажу в межах кінцевих станцій (автостанцій) у населених пунктах з населенням понад 5 тис. осіб. Приблизна сума інвестицій  для встановлення обладнання в транспорті – близько 2, 5 млн євро.

Для участі в конкурсі необхідно володіти відповідною матеріально-технічною базою для роботи з АСООП та мати досвід виконання аналогічних договорів/ проєктів з впровадження (обслуговування) АСООП.

Відповідність вимогам необхідно підтвердити документами. Перелік документів, які необхідно подати – за цим посиланням. Заявки прийматимуть до 4 березня, а сам конкурс відбудеться 10 березня.

У конкурсній пропозиції необхідно зазначити: програму поетапного запровадження АСООП; термін дії договору з експлуатації та функціонування АСООП; демонстрацію роботи складових АСООП у електронній формі; розмір загальної суми інвестицій, які будуть залучені для впровадження АСООП; інформацію про додаткові інвестиційні зобов’язання, які будуть запропоновані для впровадження АСООП; детальний опис впровадження та обслуговування запропонованої роботи АСООП;

За словами заступника голови  Львівської ОДА з питань цифровізації Олександра Кулепіна, для впровадження електронного квитка не витрачатимуть коштів з бюджету, оскільки всі витрати на себе візьме інвестор. Також він зазначив, що для зручності пасажирів е-квиток для міського та облсного транспорту планують об’єднати.

Зазначимо, про впровадження електронного квитка в обласних маршрутках заговорили цьогоріч. В ЛОДА зазначили, що Львівщина буде пілотною областю в Україні з впровадження е-квитка в громадському транспорті. Разом з тим, в облдержадміністрації обіцяли, що мешканці області зможуть скористатися електронним квитком вже у 2022 році.

Нагадаємо, у Львові також запроваджують е-квиток у громадському транспорті. Його обіцяли вводити поетапно. У мерії Львова називали вже чимало дедлайнів, коли врешті запрацює е-квиток, одним із останніх була осінь 2021 року, але згодом ця дата вкотре змістилась на січень 2022-го.

Із 13 січня у всій Львівській громаді таки запрацював е-квиток, щоправда, лише для пільговиків. Для всіх інших пасажирів електронний квиток у громадському транспорті обіцяють запустити навесні. До цього часу для всіх, крім пільгових категорій, нічого не змінюється, в тому числі й вартість проїзду. Нові тарифи будуть чинні лише після старту повноцінної роботи е-квитка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *