ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА розповіли, коли на Львівщині планують запустити е-квиток

Вероніка Рой

|

Користуватись електронним квитком в пасажирському транспорті мешканці Львівщини зможуть на початку наступного року. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

4 березня завершились громадські слухання з обговорення проєкту щодо впровадження електронного квитка у пасажирському транспорті Львівщини. За словами Юрія Бучка, за 10 днів Львівська ОДА скерує проєкт, який пройшов обговорення, у Державну регуляторну службу України для розгляду.

«Державна регуляторна служба розглядає акт і затверджує його. Опісля його реєструє Міністерство юстиції України. З моменту реєстрації ми зможемо на підставі цього нормативно-правового документу  проводити конкурс з пошуку інвестора, який за власні кошти обладнає громадський транспорт валідаторами і запустить автобусну систему обліку оплати проїзду (АСОП). Натомість він буде отримувати певний відсоток від перевезень і таким чином заробляти», – цитує посадовця пресслужба ЛОДА.

Він наголосив, що відповідно до усіх процедур, користуватись електронним квитком мешканці області зможуть на початку наступного року. Юрій Бучко зауважив, що Львівщина буде пілотною областю в Україні з впровадження електронного квитка в громадському транспорті.

«Це дозволить перевізникам мати чіткий облік перевезень пасажирів пільгових категорій і отримувати компенсацію від органів місцевого самоврядування за ці перевезення.  Окрім того, це забезпечить облік готівкових коштів,  що сприятиме збільшенню надходжень до місцевих бюджетів», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно депутати Львівської облради виділили 6 млн грн на впровадження заходів із впровадження е-квитка для пільгових категорій області. Торік на впровадження електронного квитка для пільговиків закладали в обласному бюджеті 7 млн грн.

До слова, повна здача в експлуатацію проєкту впровадження електронного квитка у Львові запланована на січень 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *