ОСТАННІ НОВИНИ

Невакцинованих медиків і комунальників починають відстороняти від роботи

Ірина Марчук

|

З понеділка, 31 січня, в Україні не допускатимуть до роботи медиків, комунальників та місцевих посадовців, які досі не зробили принаймні одне щеплення проти Covid-19. Про це повідомляє Львівський портал.

Відповідно до наказу Міністерство охорони здоров’я, до списку тих, кого  відсторонятимуть від роботи через небажання вакцинуватись, додали таких працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Відтак якщо працівники цих установ не отримали принаймні одну дозу вакцини до 31 січня, то їх відстороняють від роботи без збереження заробітної плати.

Однак це не стосується тих осіб, які мають протипоказання до щеплення від Covid-19.

Нагадаємо, з листопада 2021 року в Україні почали відстороняти від роботи працівників, які підлягають обов’язковій covid-вакцинації. Спочатку йшлося лише про освітян та чиновників. Згодом цей список розширили.

Дотепер обов’язковій вакцинації від коронавірусу підлягають: працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів освіти всіх рівнів та форм власності, підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Уникнути вакцинації зможуть лише особи, які мають протипоказання. Для цього у МОЗ затвердили форму довідки про протипоказання до вакцинації.

Працівників із протипоказами до covid-вакцинації, засвідченими документально, не мають права відстороняти від роботи. Львівщина стала лідером в Україні за кількістю освітян, які мають підтверджені медичні протипоказання до щеплення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *