ОСТАННІ НОВИНИ

Замінування шкіл і торгових центрів Львова виявилося фейком

Оксана Попович

|

У четвер, 27 січня, у Львові правоохоронці обстежували всі школи і торгово-розважальні центри, втім вибухівки там не знайшли. Про це Львівському порталу повідомили в департаменті цивільного захисту населення Львівської ОДА.

Так, орієнтовно о 09:45 год. на електронну пошту Служби безпеки України анонім сповістив про закладення вибухівки у всіх школах і торгово-розважальних центрах Львова.

Того ж дня о 16:04 год. СБУ отримала ще один лист. Невідомі вдруге повідомляли про замінування львівських торгових центрів.

На місцях працювали вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та працівники інших спецслужб. Фахівці цілий день обстежували приміщення та прилеглі території навчальних закладів і ТРЦ. Перевірку завершили близько 23:00, жодних вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було.

Загалом спеціалістам довелося перевірити 106 об’єктів у місті та евакуювати 8587 громадян.

Зараз поліція розшукує аноніма, який надав неправдиві повідомлення про замінування.

Нагадаємо, останніми тижнями на Львівщині активізувались псевдомінери. Так, 12 січня у Львові «мінували» всі школи. Тоді правоохоронцям довелось евакуювати майже 31 тисячу учнів і понад 3 тисячі вчителів. Вибухівки так і не виявили.

Вже 13 січня невідомі погрожували підірвати офіс «Львівгазу», скинувши авіаційну бомбу. А 17 січня вибухівку шукали в коледжі на Сихові. В обох випадках замінування виявилось фейком.

18 січня псевдомінувальники вимагали скасувати масковий режим, інакше підірвуть відділення «ПриватБанку». Наступного ж дня, 19 січня, «мінували» школу на Сихові.

Також правоохоронці неодноразово шукали вибухівку у львівських торгових центрах та аеропорту «Львів».

В СБУ фіксують, що неправдиві повідомлення про мінування в Україні надходять із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та сусідніх пострадянських країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *