ОСТАННІ НОВИНИ

Всі області України переходять у «жовту» covid-зону

Наталя Дуляба

|

Із четверга, 30 грудня, у Волинській та Запорізькій областях вводять жовтий рівень епідемічної небезпеки. Таким чином всі регіони України будуть у «жовтій» covid-зоні. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Так, на засіданні 28 грудня Державна комісія ТЕБ і НС вирішила перевести із четверга, 30 грудня, Волинську і Запорізькі області до «жовтої» зони епіднебезпеки. Таким чином під кінець року жоден регіон не перебуватиме у найсуворішій «червоній» зоні.

«Така ситуація стала можливою завдяки покращенню епідемічної ситуації. Зокрема, всі індикатори, за яким визначаються рівні епідемічної небезпеки, перебувають в межах норми у всіх областях», – кажуть у МОЗ.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, остання хвиля коронавірусу остаточно стишилась на початку грудня, проте міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україні слід уже починати підготовку до нового спалаху.

Нову хвилю коронавірусу в Україні прогнозують вже зі середини лютого. Її спровокує новий штам Covid-19 «Омікрон», перший випадок якого в країні підтвердили 18 грудня.

Водночас посилювати карантинні обмеження на Новий Рік та Різдво в Україні не планують.

Адаптивний карантин в Україні натомість продовжили до кінця березня 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *