ОСТАННІ НОВИНИ

На очне навчання у Львові вийшли 80% школярів

Наталя Дуляба

|

У перший день відновлення очного навчання явка учнів 1-11 класів у Львові сягла близько 80%. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

В понеділок, 22 листопада, за шкільні парти у Львові повернулися й учні старших класів. Загалом явка школярів 1-11 класів у місті становила близько 80%.

«Всі давно очікували, коли школярі повернуться до навчання, тому ми відновили таку можливість. Сьогодні відкрилися усі школи міста, маємо досить високу відвідуваність – близько 70 тисяч дітей прийшли на навчання, що становить орієнтовно 80% учнів 1-11 класів. Зазначу, що рівень захворюваності в навчальних закладах ми моніторимо щодня: скільки захворіло учнів і вчителів, скільки одужало. Саме через те, що рівень захворюваності серед дітей суттєво знизився, нам і вдалося відновити очне навчання», – розповіла в.о. керівника міського управління освіти Леся Васюта.

Наразі у Львові вакцинувались 98% шкільних колективів, 95,6% працівників дошкільної освіти та 96,7% позашкілля. Без щеплень є 165 людей, яких відсторонили від роботи.

Зазначимо, після осінніх канікул на початку листопада всіх школярів у Львові відразу перевели на дистанційне навчання через спалах коронавірусу. Учням 1-4 класів дозволили повернутися за парти з 15 листопада, а з 22 листопада – 5-11 класам.

Проти «дистанційки» відразу виступили львів’яни, які вважають, що навчатися очно мають усі школи, де провакциновано 100% колективів, як цього раніше вимагав уряд. Мешканці навіть створили петицію до Львівської міськради з вимогою скасувати онлайн-навчання, а також вийшли на тиху акцію протесту під Ратушу.

Згодом у мерії Львова заявили, що відновити очне навчання наразі не можуть через високу захворюваність на Covid-19. Втім якщо в жовтні щодня виявляли по 28-29 інфікованих на добу, то на початку листопада цей показник скоротився до 9-10 хворих дітей на добу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *