ОСТАННІ НОВИНИ

Допомога з неба. Хірурги врятували дівчинку, яка запхала руку до січкарні

Андрій Котенський

|

Хірурги 8-ої клінічної лікарні Львова рятували 4-річну дівчинку, яка запхала руку до електричної січкарні. Аби врятувати кінцівку дитини, маленьку пацієнтку транспортували із Турківщини на гвинтокрилі, повідомляє Львівський портал.

За даними медиків, 4-річна дівчинка запхала руку до електросічкарні та отримала численні ушкодження.

«Аеромедичною евакуацією до нашої лікарні, її доставили із Турківського району.  Дитинку відразу відвезли до операційної, де хірурги більше чотирьох годин намагалися врятувати пальчики маленькій красуні, і їм це вдалося. Кровопостачання у пальчиках відновили», – йдеться у повідомленні 8 лікарні.

Як уточнили Львівському порталу у лікарні, інцидент трапився у суботу, 30 жовтня. На сьогодні ручка дитини вже гоїться, а дівчинка гарно відновлюється після важкої операції. Втім, на неї чекає ще довгий і важкий реабілітаційний період.

Врятувати руку дитині вдалося завдяки оперативній і командній роботі, на всіх етапах надання медичної допомоги, адже при таких травмах важлива кожна хвилина.

Раніше Львівський портал повідомляв, що 2-річній мешканці Львівщини ампутували пальці, які затисло в м’ясорубці.

Як відомо, Львівщина стала одним із регіонів, де у квітні стартував пілотний проєкт із аеромедичної евакуації. Медики на гелікоптері доставляли до лікарні пацієнтів із важкими травмами, отриманими у ДТП, з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами. Також на гвинтокрилах збираються перевозити органи для трансплантації та самих реципієнтів.

За два місяці роботи медики на гелікоптері здійснили 9 рятувальних місій, вісім із них були успішними. Однак після двох місяців роботи проєкту львівські медики залишились без повітряного транспорту. Гелікоптер ДСНС, який використовували для аеромедичної евакуції, забрали на сервісне обслуговування.

1 жовтня обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф знову відновив для невідкладної допомоги аеромедичну евакуацію пацієнтів. У розпорядженні медиків Львівщини з’явився гелікоптер нацполіції Airbus Helicopters Н145.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *