ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшко розповів про особливості COVID-штаму «Дельта» в Україні

Вероніка Рой

|

Сьогодні 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам «Дельта». Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%.

«Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості «Дельти» на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень», – сказав Віктор Ляшко.

За його словами, зараз серед лідерів за розповсюдженням вірусу в Україні великі міста – Харків, Запоріжжя, Дніпро та Одеса. Крім цього, за статистикою МОЗ, у перерахунку на 100 тисяч населення високі показники заражень у Сумській, Житомирській та Донецькій областях.

Віктор Ляшко також розповів, що наразі однією з найближчих до «червоної» зони підвищеної небезпеки є Херсонська область.

«Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях, і ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020-го року і весни 2021-го. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша «загорілась» в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст. Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із жовтого рівня, навіть у помаранчевий не потрапляла… Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до червоного рівня», – сказав міністр.

За словами очільника українського МОЗ, нинішня хвиля заражень в Україні почалась раніше, ніж прогнозували в міністерстві, і за своєю інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го. Сьогодні в Україні щодня реєструють по 16-17 000 випадків COVID-19.

При цьому в Україні зростають як нові випадки заражень, так і кількість шпиталізацій.

«Нова циркуляція вірусу, яка і призвела до цієї хвилі, передусім шукає імунонезахищених людей – тобто тих, хто не перехворів на COVID-19, або тих, хто не вакцинований», – пояснює Віктор Ляшко.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині виявили щонайменше 50 випадків інфікування штамом коронавірусу «Дельта». Також один пацієнт помер від ускладнень, викликаних цим штамом.

Зауважимо, медики переконані, що «Дельта» вже активно циркулює Львівщиною.

За даними Національної академії наук України, штам «Дельта» у 1,6 раза заразніший, у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації.

Детальніше про нові симптоми «Дельти» та чи захищає від цього штаму вакцина, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *