ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ розповіли, коли Львівщина може опинитися у «червоній» зоні

Аліса Белей

|

У п’ятницю, 24 вересня, на брифінгу головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що вже за 2-3 тижні кілька областей можуть перейти до «червоної» зони, серед яких Львівська. Про це повідомляє РБК-Україна.

Вже через два або три тижні кілька областей України можуть перейти до «червоної» зони адаптивного карантину. Під загрозою три регіони на заході країни і один на сході.

«Станом на 24 вересня 9 регіонів демонструють ознаки «помаранчевої» зони. Також чотири регіони можуть перейти в «червоний» рівень в найближчі 2-3 тижні», – зазначив Кузін.

Він уточнив, що до «червоної» зони можуть перейти наступні регіони:

  • Житомирська область;
  • Рівненська область;
  • Львівська область;
  • Харківська область.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 24 вересня, на Львівщині 147 158 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 715 нових хворих, ще 10 людей померли.

Також у Львівській ОДА заявили, що в області вже почалась нова хвиля коронавірусу. Медики прогнозують, що вона буде важчою, ніж усі попередні.

Державна комісія ТЕБ і НС уже перевела Львівську область у «жовту» зону епіднебезпеки. Посилення карантину відбудеться вже з четверга, 23 вересня, в тому числі воно охопить й освіту.

Через незадовільний рівень вакцинації педагогів 86% закладів освіти на Львівщині тимчасово призупиняють роботу з 23 вересня. Працювати у звичному режимі зможуть лише 14% шкіл області.

У Львові навчання в очному режимі продовжать з десяток шкіл, де є належний рівень вакцинації педагогів, у всіх решта школах і садках нещеплені педагоги мають мати негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом шести місяців хворобу.

Аби підняти рівень імунізації проти коронавірусу, 22 вересня в низці шкіл, де є низький показник вакцинації, працювали пункти щеплення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *