ОСТАННІ НОВИНИ

Україна – в «жовтій» зоні: які діють обмеження

Ольга Денисяка

|

Від четверга, 23 вересня, Україна перейшла в «жовту» зону карантину. Таке рішення прийняла Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає Львівський портал.

У «жовтій» зоні карантину:

  • заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо;
  • необхідно дотримуватися маскового режиму і фізичної дистанції у 1,5 м.

Варто зазначити, що в «жовтій» зоні відсутні обмеження для роботи громадського транспорту і за часом роботи закладів.

Бонуси для вакцинованих:

Карантинні обмеження не будуть поширюватися на тих, хто має документ про вакцинацію, відсутність коронавірусу чи перенесену хворобу.

В Україні запровадили «жовті» та «зелені» covid-сертифікати й запропонували бізнесу самостійно визначатися, чи працювати без обмежень лише для вакцинованих клієнтів, чи з обмеженнями надавати послуги всім без винятків.

У «жовтій» зоні карантину заклади зможуть працювати за умови наявності не менше у 80% їхніх співробітників «жовтих» або «зелених» сертифікатів, а в «червоній» зоні – якщо 100% працівників мають «зелений» covid-сертифікат, тобто всі повністю щеплені.

Як працюватимуть школи та садочки:

В Україні школи працюватимуть офлайн, якщо 80% педагогів вакциновані проти коронавірусу. Якщо вакциновано менш працівників, то школа переходить в онлайн-режим, або йде на карантин. Однак це не стосується дитячих садочків та молодших класів. Вони продовжують працювати при будь-якому рівні карантину.

Зазначимо, що у Львові дозволили навчатись очно всім класам шкіл та дошкільним закладам. Втім навчальний процес здійснюватиметься за додаткових вимог. Про правила роботи читайте тут.

Щодо області, то через незадовільний рівень вакцинації педагогів 86% закладів освіти на Львівщині тимчасово призупиняють роботу. Інші 14% шкіл, де провакциновано 80% колективу, зможуть продовжити у звичному режимі.

Додамо, що міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко оголосив, що незабаром для педагогів ведуть обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *