ОСТАННІ НОВИНИ

Початкову школу та садочки не закриватимуть на карантин

Ольга Денисяка

|

Дитячі садочки та молодші класи шкіл будуть працювати незалежно від рівня епідемічної небезпеки в області. Відповідні зміни внесли в карантинну постанову уряду № 1236. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

Міністр заявив, що уряд пом’якшив вимоги карантину та дозволив садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому він наголосив, що якщо в закладі буде спалах – його закриють.

«Маленькі діти мають бути максимально залучені в освітній процес, для цього  їм треба займатись із викладачами офлайн, тобто відвідувати навчальний заклад.  Ми пом’якшуємо вимоги до карантинних обмежень та дозволяємо дитячим садочкам та початковій школі працювати незалежно від рівня епіднебепеки. При цьому ми закликаємо викладачів зробити свідомий вибір та вакцинуватися від COVID-19. Адже якщо в закладі розпочнеться спалах – заклад буде закритий», – повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також міністр зазначив, що після виконання протокольного доручення Уряду від 22 вересня та розробки відповідної нормативної бази до роботи в сфері освіти допускатимуть лише вакцинованих працівників.

Мова йде про введення обов’язкової вакцинації проти коронавірусної хвороби для працівників освіти та чиновників.

Зазначимо, що у Львові всі класи шкіл та дошкільні заклади не будуть закривати на карантин. Втім навчальний процес здійснюватиметься за додаткових вимог. Про правила роботи читайте тут.

Нагадаємо, Державна комісія ТЕБ і НС уже перевела Львівську область у «жовту» зону епіднебезпеки. Посилення карантину відбудеться вже з четверга, 23 вересня, в тому числі воно охопить й освіту.

Через незадовільний рівень вакцинації педагогів 86% закладів освіти на Львівщині тимчасово призупиняють роботу. Інші 14% шкіл, де провакциновано 80% колективу, зможуть продовжити у звичному режимі.

Щодо онлайн-навчання, то Львівщина навіть і близько не дотягує до тих показників вакцинації, які дозволять не переходити на дистанційне навчання.

Нагадаємо, донедавна на Львівщині некоректно вели підрахунки щодо covid-вакцинації освітян. Спочатку посадовці говорили про 73% вакцинованих першою дозою педагогів, згодом стало відомо, що йдеться лише про 44%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *