ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні повністю вакцинували 29% колективів шкіл

Ольга Денисяка

|

В Україні перед початком навчального року повністю вакциновані від коронавірусу 29% колективів шкіл. Ще 23% вакциновані однією дозою. Про це в етері Громадського радіо заявив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко.

Примусового вакцинування для працівниць та працівників шкіл немає. Так само ані діти, ані освітяни не муситимуть тестуватися на коронавірус.

«Ми починаємо роботу у звичайному режимі: з масковим режимом та дотримання соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян – це 29%. І 23% – ще 145,5 тисяч людей – провакциновані однією дозою», – розповідає Кононенко.

У Міносвіти такі показники вважають успішними. Але запевняють, що працюють над тим, аби збільшувати показники.

«Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% колективу шкіл вимагатиметься для очного навчання, якщо заклад буде у помаранчевій зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Нині усі заклади освіти в Україні у зеленій зоні», – сказав він.

Юрій Кононенко пояснив, що обмеження залежать від епідеміологічної ситуації в регіоні та країні:

  • Зелена зона – заклади шкільної та дошкільної освіти працюють в очному режимі. Маски та соціальна дистанція залишаються серед вимог.
  • Жовта та помаранчева – 80% колективів мусять бути вакцинованими або навчання переходить у дистанційний режим.
  • Червона зона – заборонене відвідування закладів освіти. Це не стосується дошкільних закладів та початкової школи.

Нагадаємо, Міністерстві освіти і науки вже заявляли, що навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичному режимі. Далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

Своєю чергою у міськраді Львова теж запевнили, що з вересня школи Львова повертаються до очного навчання. Більшість студентів у Львові новий навчальний рік теж розпочне офлайн. Детальніше читайте за цим посиланням.

Окрім того, напередодні Дня знань Міністерство охорони здоров’я закликало адміністрацію шкіл розглянути різні формати відзначення початку навчального року, в тому числі й альтернативні заходи на противагу традиційним лінійкам.

Додамо, що цьогоріч на Львівщині за шкільні парти сядуть понад 32 тисячі першокласників. Перший урок буде присвячений 30-річчю Незалежності України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *