ОСТАННІ НОВИНИ

Метальниця Анастасія Москаленко здобула Україні «срібло» Паралімпіади

Андрій Котенський

|

21-річна українка Анастасія Москаленко здобула «срібло» у метанні булави (клас F32) на Паралімпійських іграх у Токіо–2020, передає кореспондент Львівського порталу.

Анастасія Москаленко встановила найкращий результат в кар’єрі – 24.73 м, проте поступилася представниці Польщі Розі Козакоській, яка ідеально виконала третю спробу, і метнула булаву на 28.74 м. Замкнула трійку переможців представниця Алжиру.

Зазначимо, що Анастасія Москаленко – українська легкоатлетка-паралімпієць з ураженнями опорно-рухового апарату. У доробку представниці Дніпровщини є титул чемпіонки світу 2019 року у штовханні ядра, який вона здобула у Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).

До слова, фінальні змагання у секторі штовхання ядра (клас F32), на Паралімпіаді у Токіо відбудуться 1 вересня.

Раніше Львівський портал повідомляв, що першу золоту нагороду здобула плавчиня Єлизавета Мерешко, другу – пауерліфтерка Мар’яна Шевчук, а третє «золото» принесла плавчиня Анна Стеценко.

Паралімпійські ігри-2020 у Токіо стартували 24 серпня і триватимуть до 5 вересня. У складі збірної України – восьмеро представників Львівщини.

Детальніше про львівських паралімпійців, що борються за медалі у Токіо, та їхні історії читайте у матеріалі за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *