ОСТАННІ НОВИНИ

Мінцифри почало тестувати COVID-сертифікати для власників Android

Вероніка Рой

|

Міністерство цифрової трансформації почало тестувати цифрові сертифікати вакцинації проти Covid-у додатку «Дія» для операційної системи Android. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Google посилив вимоги до інформації, яка пов’язана з СOVID-19. Через це відбулася затримка старту бета-тесту цифрових сертифікатів вакцинації.

«Ми виконали всі умови, які висунула компанія, і отримали підтвердження нової версії Дії з сертифікатами. З сьогоднішнього дня всі, хто реєструвався на тестування для Android, поступово отримуватимуть листи з посиланням на інструкцію і додаток», – зазначив Михайло Федоров.

Він зазначив, Україна почала підключатися до продуктової середовищі ЄС, де запускаються всі COVID-сертифікати.

«Минулого тижня ми почали підключатися до продуктової середовищі ЄС, де запускаються всі COVID-сертифікати. Паралельно чекаємо визнання українських сертифікатів Євросоюзом. До безпечних подорожей по світу без зайвих перешкод залишилося зовсім небагато», – додав міністр.

Зауважимо, в липні команда Мінцифри розпочала бета-тестування сертифікатів на iOS.

Нагадаємо, що covid-сертифікат (covid-паспорт) в Україні розробляють з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ. Цей документ містить не лише дані про вакцинацію, а й про негативні результати ПЛР-тестів чи про одужання після коронавірусу.

Сovid-сертифікат обов’язково міститиме QR-код, отримати його можна також і в паперовій формі. Термін дії такого документу становить лише пів року.

Натомість українці, які отримали два щеплення проти коронавірусу, також можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Цей документ можна отримати лише в паперовій формі у свого свого сімейного лікаря. Він є міжнародного зразка, тому також дозволяє виїзд за кордон.

Однак за кордоном таке свідоцтво буде дійсним, якщо вказану у ньому вакцину визнала ВООЗ для екстреного застосування. Більше деталей про цей документ – за цим посиланням.

Нагадаємо, про введення covid-паспорта світі заговорили ще з початку пандемії коронавірусу, але тільки зі стартом масової вакцинації країни почали його впроваджувати на національному рівні. Лише після цього виникла ідея запровадити певний глобальний covid-паспорт.

Остаточно впровадити такий документ у Європейському Союзі планували ще з 15 червня. Його формат буде єдиним для всіх країн-членів.

У МОЗ запевняють, що вітчизняний сovid-паспорт визнаватимуть у Європі, тож провакциновані українці зможуть вільно подорожувати, маючи такий документ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *