ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Львівщини боргують майже чверть мільярда гривень

Наталя Дуляба

|

Станом на 1 липня борги зі зарплат на Львівщині зросли на 25%. Загалом мешканцям області не виплатили майже 250 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні статистики Львівської області.

Так, станом на 1 липня загальна заборгованість із зарплати працівникам на Львівщині становила 249,6 млн грн. Це на 25% (на 49,9 млн грн) більше відносно червня. Якщо ж порівнювати цю заборгованість із січнем 2021 року, то вона зросла у 4,5 раза.

76% боргу або майже 190 млн грн – це невиплачена зарплата на промислових підприємствах.

Наразі своєї платні не отримали або отримали лише частково 14 тисяч мешканців Львівської області. Кожному із працівників в середньому боргують по 17 900 грн.

Найбільші зарплатні борги – у Червоноградському (164,5 млн грн), Львівському (41,6 млн грн) та Стрийському (18,1 млн грн) районах, найменше грошей працівникам винні у Золочівському та Самбірському районах (3,8 і 3,6 млн грн відповідно).

Якщо ж говорити про розподіл за галузями, то абсолютним лідером із заборгованості платні є добувна промисловість (156,1 млн грн). Медикам боргують 31,6 млн грн, освітянам – майже 595 тисяч грн, науковцям – 5,5 млн грн, будівельникам – 8,6 млн грн, транспортникам і поштовикам – 5 млн грн.

Натомість жодних зарплатних боргів на Львівщині немає у сфері держуправління й обов’язкового соціального страхування, фінансової й страхової діяльності.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, станом на початок 2021 року заборгованість із зарплати на Львівщині становила 70,9 млн грн. Станом на 1 лютого цей показник зріс майже до 108 млн грн, таким чином область увійшла у п’ятірку регіонів із найбільшою заборгованістю із зарплат.

У березні заборгованість зросла аж на 60% – до 173,3 млн грн, у червні – майже до 200 млн грн.

Додамо, що згідно з офіційними даними середня зарплата на Львівщині росте вже протягом п’ятьох місяців. У червні платня зросла на 838 грн, відтак мешканець отримував майже 13 000 грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *