ОСТАННІ НОВИНИ

Українську триатлоністку відсторонили від Олімпіади в Токіо через допінг

Ольга Денисяка

|

Всесвітня агенція з тестування тимчасово відсторонила від участі у змаганнях українську триатлоністку Юлію Єлістратову, тому вона не зможе змагатися на Олімпіаді у Токіо. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Через рішення Всесвітньої агенції з тестування (ІТА) Єлістратова не зможе взяти участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо.

До завершення розгляду справи будь-яка інформація є конфіденційною.

Як пише УП з посиланням на ІТА, аналіз зразків, які відібрали в українки, показав наявність в її організмі еритропоетину. Ця речовина нібито покращує доправлення кисню до м’язів, тому інколи використовується як стимулятор у спорті.

Зразок відібрала організація World Triathlon під час змагального антидопінгового контролю 5 червня 2021 року в рамках кубка Європи з триатлону 2021 року у Дніпрі, який проводили в Україні.

Українка повинна була брати участь в жіночому індивідуальному заліку Олімпійських ігор 2020 року в Токіо 27 липня 2021 року.

Вона має право вимагати проведення аналізу проби B і оскаржити рішення про тимчасове відсторонення в Спортивному арбітражному суді – антидопінговому відділі.

Нагадаємо, XXXII літні Олімпійські ігри в Токіо стартували цієї п’ятниці, 23 липня, і завершаться 8 серпня. Україну представлять 158 олімпійців у 25 видах спорту. Це найменша кількість представників від України за всю історію змагань.

Львівщину представляють восьмеро спортсменів. Із розкладом їхніх виступів на Олімпіаді можна ознайомитися за цим посиланням. Стрілець Павло Коростильов, який виступав першим, зупинився за крок до медалей, посівши четверте місце.

Показує Олімпійські ігри телеканал UA:Перший, також подивитися змагання можна й на сайті «Суспільного», де буде доступна текстова онлайн-трансляція.

Додамо, що Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися ще у 2020 році, проте через пандемію коронавірусу їх перенесли на літо 2021-го. За медалі змагатимуться 11 тисяч спортсменів, які розіграють рекордні 339 комплектів нагород.

Як повідомляв Львівський портал, у неділю, 25 липня, український фехтувальник Ігор Рейзлін виборов «бронзу» на Олімпійських іграх.

Зазначимо, напередодні 20-річна дзюдоїстка Дар’я Білодід теж виборола «бронзу» на Олімпіаді в Токіо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *