ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може запровадити самоізоляцію при в'їзді для невакцинованих

Ольга Денисяка

|

Через поширення штаму коронавірусу «Дельта» МОЗ пропонує запровадити двотижневу самоізоляцію для всіх невкцинованих осіб, що перетинають кордон. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента в Телеграмі, передає Львівський портал.

За словами Віктора Ляшка, пропонується, що всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест.

Звільнятимуться від самоізоляції лише українці віком  до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності.

Нагадаємо, через новий штам «Дельта», який є вдвічі заразнішим і несе більшу загрозу здоров’ю, Україна обмежила в’їзд людей із чотирьох країн, де циркулює штам «Дельта». Особливу увагу приділятимуть РФ. Загалом в РНБО кажуть, що цей штам може потрапити в державу щонайменше зі сімох країн.

Цей штам Covid вже викликав збільшення рівня захворюваності в країнах ЄС, таку ж ситуацію найближчим часом прогнозують в Україні й на Львівщині зокрема.

Нещодавно в Україні зафіксували перші випадки зараження штамом «Дельта». Його діагностували у 66-річної жінки та 16-річної дівчини, які приїхали з Росії.

На Львівщині штам «Дельта» підозрюють у чотирьох людей.

Детальніше про нові симптоми нового штаму і чи захищає від нього вакцинація, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *