ОСТАННІ НОВИНИ

Україна сьомий тиждень поспіль ставить рекорд із Covid-щеплень

Вероніка Рой

|

Протягом минулого тижня українцям зробили більше 609 тисяч щеплень проти Covid-19. Це вже сьомий підряд рекордний тиждень. Про це пише УП з посиланням на дані Ради національної безпеки і оборони

Протягом минулого тижня першу дозу вкололи 355,8 тис. українців, другу – 253,5 тис. Перше щеплення робили переважно вакциною Pfizer (72%), на другому місці Sinovac (27%), вакцину AstraZeneca отримали лише 0,3% українців.

Другу дозу здебільшого кололи вакциною Sinovac (41%), Pfizer отримали 36% щеплених, AstraZeneca – 22,5%.

За весь час повністю, тобто двома дозами, вже вакциновано 1,431 млн осіб, або близько 3,5% населення України.

Разом з тим, як раніше інформував Львівський портал, Україна продовжує пасти задніх за темпами вакцинації населення від коронавірусу у Європі.

Нагадаємо, в Україні триває четвертий етап вакцинації від COVID-19, на якому щеплять людей старше 60 років, а також людей віком 18-59, які мають супутні захворювання, ув’язнених та персонал закладів позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

Як відомо, навихідних по усій Україні почали працювати центри вакцинації населення. В усіх таких на Львівщині щеплення роблять китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність сягає 83,5% після двох доз. Нещодавно цю вакцину схвалила ВООЗ для використання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *