ОСТАННІ НОВИНИ

Що у Львові зроблять з поваленими під час буревію деревами

Дарина Романишин

|

Упродовж вихідних на львівську компостувальну станцію, що на вулиці Пластовій, привезли 86 тонн гілля з повалених буревієм дерев. Про це повідомила керівниця напрямку роздільного збору відходів у ЛКП «Зелене місто» Оксана Кошак, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами Оксани Кошак, після негоди, що була у Львові 25 червня, було повалено близько 500 дерев. Зруйновані насадження звозять на станцію компостування, де з них зроблять компостне добриво.

«Їх подрібнять, змішають з харчовими відходами та бактеріями і вже через 2,5 місяці ми отримаємо компостне добриво готове до підживки зелених насаджень», — каже Оксана Кошак.

Зазначимо, пункт прийому відходів на компостування на вулиці Пластовій запрацював у січні минулого року. Хоча раніше у міськраді анонсували, що компостувати органіку у Львові розпочнуть у першій половині 2019 року, згодом цей процес відтермінували до серпня 2019-го. Пізніше відкриття станції компостування «мокрих» відходів відклали на жовтень.

До нього потрапляють усі харчові та садові відходи, зібрані від мешканців, підприємств, установ та організацій. З кожним місяцем потужність станції зростає. А вже готовий компост мешканці та агропідприємства можуть купити для потреб свого господарства.

Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал також повідомляв, які харчові та садові відходи можна здавати для компостування, а які – ні?

Як відомо, 25 червня Львівщиною пронісся потужний буревій, в наслідок чого майже 100 населених пунктів залишилось без електроенергії. Лише у Львові було повалено близько пів тисячі дерев.

Фото: Зелене місто

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *